Hopp til hovedinnhold
Till 2024 ska vi fortsätta att riva det gamla och bygga för framtiden, men det blir viktigare än någonsin att göra det på ett hållbart sätt. Vår bransch påverkar miljön och det är vårt ansvar att se till att effekten blir så liten som möjligt. AF har lång erfarenhet av projekt där det ställs omfattande miljökrav och har god kunskap om hur processer, materialval och driftlösningar påverkar miljön. Vi ska använda vår kompetens för att minska avfallet och utsläppen av växthusgaser i projekten och påverka kunderna att välja bra miljölösningar. Vi ska också vara en ambassadör för att klimat- och miljöbesparingar kan vara lönsamma. Innovation och miljöfokus går hand i hand. Vi tvingas tänka om och hitta bättre lösningar. AF:s miljöparker är exempel på lösningar där material som tidigare skulle ha gått till deponi nu kan återvinnas och leva vidare. Vi ska fortsätta att tillägna oss och attrahera relevant klimat- och miljökompetens samt utveckla nya och efterfrågade klimat- och miljötjänster.
Vi ska minska vårt avtryck på miljön och vara ledande inom att skapa samhällsnyttiga affärsmöjligheter.
Anastasia Wraa, Miljøchef i AF Gruppen

Klimat- och miljömål i AF Gruppen

 • 50

  %

  Halvera utsläppen av klimatgaser i våra projekt till 2030

 • 50

  %

  Till 2030 ska mängden avfall som inte kan återanvändas eller återvinnas halveras

 • 80

  %

  Källsortering i AF minst 80 %. (Myndighetskrav 60 %)

Aktuellt

 • Kanonaden bygger södra Sveriges största vindpark

  AF Gruppens dotterbolag Kanonaden Entreprenad AB ska projektera och bygga vägar, fundament och elnät för Vindpark Åby-Alebo på uppdrag av Stena Renewable AB. Kontraktet uppgår till 213 MSEK, exkl moms.

  Publicerad: 23.01.2020

 • HMB bygger framtidens energismarta hus

  180 hyresrätter i Järfälla kommun, nordväst om Stockholm, ska bli nästintill självförsörjande på el tack vare tekniska innovationer och en optimerad arkitektur.

  Publicerad: 14.04.2020