Hopp til hovedinnhold
Yrkeskunnande och ledning

Yrkeskunnande och ledning

  AF ska vara platsen där de bästa medarbetarna får utrymme att uppfylla sina drömmar. Vi kommer att fortsätta att attrahera och utveckla de bästa talangerna och se till att alla har lika möjligheter. Vi tror att ökad mångfald är bra för både trivseln och arbetsmiljön, men framför allt är det lönsamt. För när vi kan utnyttja kraften hos mångfalden får vi fler perspektiv och fattar klokare beslut. Samarbetet med utbildningsinstitutioner för att locka skickliga ingenjörer och yrkesarbetare kommer att fortsätta. Likaså vårt arbete för att AF och vår bransch ska vara ett attraktivt yrkesval för både kvinnor och män med en inkluderande, säker och bra arbetsmiljö där det råder nolltolerans mot diskriminering. Inom AF finns det många olika karriärvägar. Karriärutveckling byggs genom utbildning i linjen och kompetensutveckling inom AF-Akademin.
  • 20

   %

   Andel kvinnor i koncernen 20 % (40 % för tjänstemän).

  • 5

   >

   Medarbetarnöjdheten i AF Gruppen ska fortsatt vara mer än 5 (Skala 1-6).

  • 5

   Topp

   Nr 5 på Universums lista på attraktiva arbetsgivare oavsett bransch. Fortsätta vara branschbäst.

  Aktuellt

  • AF-posten artikkel
   Ledare med blick för människor

   Som byggingenjör lär du dig bygga. Men ingen berättar att samspelet mellan människor är nyckeln till ett lyckat projekt. Den aha-upplevelsen driver Therese Karlsson att finslipa sitt ledarskap.

   Publicerad: 03.09.2020

  • AF-posten artikkel
   Låter lärlingarna styra eget anläggningsjobb

   På gigantprojektet E39 Kristiansand - Mandal får maskinförarlärlingarna utmana sig själv att jobba som självständiga yrkesarbetare. Så långt är det en succé.

   Publicerad: 12.06.2020

  Vi har som mål att vara branschens mest attraktiva arbetsgivare bland både kvinnor och män, som har lika möjligheter och trivs lika bra på jobbet.
  Ida Aall Gram, koncerndirektör Projektutveckling, HR och Kommunikation