Backa är ett av Göteborgs prioriterade utbyggnadsområden. Här utvecklas Selma stad, en ny stadsdel med bostäder samt handel, kultur och idrott. I den första etappen uppförs omkring 1 000 nya bostäder.

Riksbyggen planerar för 143 bostadsrättslägenheter vid Selma Lagerlöfs Torg. Till våren börjar AF Bygg Göteborg bygga den första etappen med 85 bostäder i bostadsrättföreningen (brf) Dunungen. De flesta lägenheterna här har fönster åt två håll och alla kommer att ha balkong eller uteplats i bästa möjliga solläge.

Byggnationen av etapp två med seniorbostadsrätter i brf Bonum Mårbacka beräknas starta våren 2022.

- Vi ser fram emot att få bidra till en större mångfald av bostäder i Selma stad som kan ge många olika människor möjlighet att både bo kvar i och flytta till stadsdelen, säger Bård Frydenlund, koncerndirektör i AF Gruppen för Sverige.