Bostäderna byggs i Södra Ladugårdsängen, ett helt nytt bostadsområde två kilometer söder om Örebros stadskärna.

Det är kommunala bostadsbolaget ÖBO som har kontrakterat HMB för 75 hyresrätter i två fastigheter. I det ena husets bottenvåning byggs en förskola med fem avdelningar. Det andra huset får en källare med garage.

- Det här uppdraget blir det allra första för HMB Constructions nyligen etablerade avdelning i Örebro. Vi är väldigt glada över att få bidra till utvecklingen av staden, säger Krister Karlsson, vd för HMB Construction.

Produktionsstarten beräknas ske våren 2021 med planerade inflyttning sommaren 2023. Fastigheterna byggs och certifieras enligt Miljöbyggnad silver.

Örebro är en av de snabbast växande kommunerna i Sverige med omkring 150 000 invånare och en tillväxt med 2 000 personer per år. I Södra Ladugårdsängen ska totalt 3 000 nya hem byggas nära stadskärnan, idrottsanläggningar och naturområden.