Uppdragsgivare är Bockasjö och Platzer via joint venture-bolaget AB Bockasjö Platzer Sörred 8:12. Kanonaden ska spränga 1,2 miljoner kubikmeter berg, fylla upp och jämna ut tomten inför grundläggningen.

Sörred Logistikpark kommer bestå av fyra logistikfastigheter som byggs i Sveriges bästa logistikläge nära Göteborgs hamn, Skandinaviens största. Den uthyrningsbara ytan är på 87 500 m² och kommer anpassas till respektive hyresgästs önskemål. Detaljplanen tillåter höglager. Varje fastighet utrustas med solceller och miljöcertifieras enligt BREEAM In-use.

I Göteborg har Kanonaden Entreprenad och Bockasjö tidigare samarbetat i uppförandet av Hisingens Logistikpark. Sammanlagt är Kanonaden för närvarande med och bygger sju logistikanläggningar i Mälardalen och i Västsverige.

- Kanonadens strategiska satsning på anläggningsarbeten för logistikanläggningar möter behovet av ny modern logistik i takt med den växande globala e-handeln, säger Ola Forsell, vd för Kanonaden Entreprenad.

Kanonaden Entreprenad utför mark- och anläggningsarbeten med spetskompetens inom logistik- och energiprojekt. Företagsgruppen har tolv kontor i Stockholm, Mälardalen och Mellansverige med drygt 300 medarbetare och en omsättning på 1,3 miljarder SEK (2019).