I Nackas mest centrala läge, ett stenkast från Nacka Forum och nära den planerade tunnelbanestationen, uppför medlemsägda OBOS kvarteret Elverkshuset som kommer bestå av cirka 330 bostadsrätter.

Brf Ampere blir den första bostadsrättsföreningen av fem. De 60 bostäderna byggs i olika storlekar för olika behov och uppfyller kraven för miljömärkningen Svanen. Det innebär bland annat hållbara materialval och energilösningar.

- Nacka stad är ett av de större utbyggandsområdena som finns i Storstockholm och vi är väldigt glada över möjligheten att få bidra i ett av de större enskilda projekten, säger Sofia Ljungdahl, VD för OBOS Nya Hem och ansvarig för bolagets storstadssatsning.

HMB och OBOS inledde sitt samarbete i fjol med byggnation av bland annat 115 miljöcertifierade bostäder i Edsviken i Sollentuna.

- Vi uppskattar att få bidra till OBOS storstadssatsning och ser fram emot att leverera riktigt fina bostäder i Nacka, säger Krister Karlsson, vd HMB Construction.

Cirka 20 procent av bostäderna i Brf Ampere erbjuds via OBOS Deläga, en boköpsmodell som sänker trösklarna till det ägda boendet. Medlemmar i OBOS har förtur vid köp.

Byggnationen startar hösten 2022, med inflyttning planerad till sommaren 2024.

HMB Construction är ett av Sveriges 30 största byggföretag med kontor i Falun, Gävle, Eskilstuna, Örebro, Västerås, Uppsala och Stockholm. HMB omsätter 1,5 miljarder SEK (2021) och har 330 medarbetare.