AF Gruppen är en ledande norsk entreprenör- och industrikoncern. AF ska nu på uppdrag av Trafikverket genomföra utbyggnaden av E4 Förbifart Stockholm. Arbetet påbörjades sommaren 2020 och beräknas vara färdigt i 2026. Kontraktsvärdet uppskattas till 3 400 MSEK.

För detta projekt behöver vi komplettera vårt inköpsteam med flera duktiga medarbetare. Vi söker dig med en högre utbildning inom ingenjörsvetenskap eller ekonomi, som har god förståelse för både tekniska och ekonomiska frågor, en känsla för ekonomi samt förmågan att se inköpets totala kostnadsbild

Uppgifter

Som inköpare har du en viktig roll med direkt påverkan på projektets ekonomiska resultat. Uppgifterna innefattar ansvar för planering, genomförande och uppföljning av inköp i enlighet med projektets inköpsprocess. I arbetsuppgifterna ingår bland annat:

 • Ta fram förfrågningsunderlag och genomföra anbudsprocesser, inklusive tekniska förtydliganden
 • Utvärdera offerter och leda upphandlingar
 • Förbereda kontraktshandlingar och ta fram avtal med underentreprenörer och leverantörer
 • Dokumentera projektets inköpsarbete för kunden och uppdatera inköpsplanen
 • Hantering av ad-hoc inköp som det inte finns avtal på
 • Fakturakontroll av priser mot offerter och upphandlade avtal samt hantering av reklamationer
 • Uppföljning och utveckling av entreprenörer och leverantörer
 • Andra uppgifter i inköpsteamet

Kvalifikationer:

 • Högre utbildning inom teknik och/eller ekonomi
 • Erfarenhet inom inköp  
 • Erfarenhet av att förbereda och ta fram förfrågningsunderlag och driva upphandlingar  
 • Erfarenhet av att förbereda och ta fram avtal i enlighet med bland annat ABM 07 och AB04 och ABK09 samt Administrativa Föreskrifter
 • Förmåga att värdera tekniska beskrivningar och förtydliganden i samråd med leverantörer och interna intressenter
 • Erfarenhet från bygg- och/eller anläggningsbranschen är en klar fördel
 • Gode systemkunskaper och datorvana, behärskar Microsoft Office och Excel
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift

Personlig profil

Som person är du analytisk, strukturerad och noggrann, arbetar systematiskt och kan hantera flera saker samtidigt. Till detta har du förmåga att prioritera arbetsuppgifter och har en stark drivkraft att leverera goda resultat. Av naturen har du ett driv och er företagsam. Du är bra på att förhandla, trygg i rollen som medlare, pålitlig och professionell. Du trivs med samarbete och att vara en del av ett team. Du är en social och utåtriktad person som är lätt att komma i kontakt med. Du är lösningsorienterad och sätter dig lätt in i tekniska beskrivningar och avtalsmässiga krav relaterat till inköp av produkter och tjänster (underentreprenader). Du har en god juridisk förståelse, är tydlig och vågar ”ta en strid".

Vi erbjuder

På AF Gruppen blir du en del av en gemenskap av engagerade yrkesmän som brinner för sitt område och att nå resultat. På AF tror vi att det finns ett samband mellan trivsel och prestation, och vi är stolta över att kunna visa på såväl goda resultat för företaget som hög trivsel bland de anställda. Vi värdesätter entreprenörsanda och ger förutsättningar för att kompetenta medarbetare ska kunna fortsätta att utvecklas.

Vi erbjuder konkurrenskraftig lön.