AF Anläggning AB söker mätningsingenjörer till ett spännande infrastrukturprojekt!

AF Anläggning AB är en del utav AF Gruppen som är en ledande entreprenör- och industrikoncern i Norge. AF genomför nu på uppdrag av Trafikverket, utbyggnaden av E4 Förbifart Stockholm. Förbifart Stockholm är en 21 km lång ny sträcka av E4:an som till stora delar byggs i tunnel från Kungens kurva i söder till Häggvik i norr. AF Gruppen påbörjade arbetet sommaren 2020 och har hittills sprängt ut över 12 000 meter bergstunnel. Projektet är ett stort samhällsuppdrag med fokus på teknik, produktion, säkerhet, klimat och miljö. AF önskar stärka mätningsorganisationen och söker nu av förekommande anledning mätningsingenjörer för omnämnt projekt.

Mätningsavdelningen i AF består av ca. 60 personer som bl.a. arbetar med mätning, mängdreglering, dokumentation och kontroll, samt skapar underlag till dokumentation, fakturering och relationshandlingar. Mätningsområdet ligger långt fram när det gäller teknik och som mätningsingenjör hos oss får du vara med och testa och implementera ny teknik inom till exempel BIM, AR och robotik.

Uppgifter

Mätningsingenjören spelar en viktig roll i genomförandet av bygg- och anläggningsprojekt.

Mätningsingenjörerna ansvarar för att sätta ut, kontrollera och mäta in byggnadsobjekt, samt att planera och ordna så att mottagaren får den data som den behöver.

Typiska arbetsuppgifter är:

  • Produktionsmätning tillhörande tunneldrivning och mark- och grundarbeten
  • Utsättning, kontroll och dokumentation.
  • Borrplaner till produktion
  • Kalibrering och navigering av borriggar och anläggningsmaskiner
  • Stomnätsmätning
  • Totalstations-, skannings-, avvägnings- och GNSS-uppdrag.
  • Databearbetning

Det dagliga arbetet fördelas mellan kontoret och ute i fält. Mycket av jobbet handlar om att kommunicera med andra, och för att vara framgångsrik i rollen bör du ha en kontinuerlig översikt över vad som pågår på anläggningen inom de olika områdena.

Projektet kommer att ha ett team av mätningsingenjörer, geocontrollers och mängdreglerare som rapporterar till den ansvariga mätningsingenjören på projektet.

Rollerna är tilltänkta för projektet FSE 305 Bergtunnlar Lovö, så du kommer främst att arbeta med tunnlar (borrning och sprängning samt markarbeten). Arbetstiderna kommer att följa skiftrotation.

Kvalifikationer

Du ska ha en relevant utbildning inom mätning/geomatik/lantmäteri, gärna på kandidatnivå eller högre. För rollen som mätningsingenjör är det en fördel att ha arbetslivserfarenhet från bygg- och anläggning, men vi har även god erfarenhet av att utbilda nyutexaminerade direkt från skolan.

Det är meriterande att känna till Leicas och Trimbles mätinstrument, Leica/Trimble/Epiroc/Bever Profiler -maskinstyringssystem och programvarorna Gemini Terräng och Entreprenör och Bever Team Online.

Det är krav på körkortklass B, samt att behärska engelska, svenska eller norska både skriftligt och muntligt.

Projektet är lokaliserat på Lovö, Stockholm. För tjänsten är det en förutsättning att du kan arbeta skiftordning. Tillträde sker enligt överenskommelse, men vi ser gärna att du kan börja snarast möjligt.

Egenskaper

Det dagliga arbetet i ett projekt kan vara hektiskt och det är viktigt att vara anpassningsbar, planera och samordna dina uppgifter enligt projektets behov. Du ska vara intresserad av teknik, och trivas med att arbeta effektivt, noggrant och exakt.

Kommunikation och samordning med andra är en viktig del av arbetet, och du bör därför kunna samarbeta och kommunicera tydligt. Då det är en intensiv arbetsmiljö där du spenderar mycket tid med dina kollegor i projektet är det viktigt att du trivs med ditt team, och försöker bidra positivt till arbetsmiljön.

Som projektorganisation syftar vi till att leverera bra resultat, därför bör du också ha affärsförståelse och se vikten av att leverera goda tjänster till projektet.

Vi erbjuder

I AF blir du en del av en gemenskap av ett engagerade och kunnigt kollegium, som brinner för sina roller och för att uppnå goda resultat. I AF ser vi att välmående och prestation hänger ihop, och vi är stolta över att kunna visa upp både goda resultat för företaget och ett högt välmående bland de anställda. Vi värdesätter entreprenörsanda och ser till att skickliga medarbetare får möjligheter att utvecklas.

Vi erbjuder konkurrenskraftiga löner med bonussystem och möjlighet till delägarskap i AF-koncernen genom egna aktieprogram.

Mätingenjör rapporterar till Mätningschef.