Munktellstaden ligger centralt vid Eskilstunaån och präglas av vackra industrihistoriska miljöer. Här finns idag arenor för sport, scenkonst, upplevelser och kunskap, en miljö som nu kompletteras med totalt 400 nya bostäder.

HMB ska bygga 65 bostäder i ett flerfamiljshus med underliggande garage i kvarteret Nyvaket, alldeles intill Eskilstunas arena, och med planerad inflyttning hösten 2021. Uppdragsgivare är Eskilstuna Kommunfastigheter.

– Vi samarbetar med Kommunfastigheter sedan tjugo år tillbaka, då HMB startade sitt kontor i Eskilstuna, och har tillsammans utvecklat fina bostäder, skolor och äldreboenden, säger Karlsson, vd i HMB Construction.

– Vi är glada och stolta över att fortsätta utveckla Eskilstuna och Munktellstaden med fler bostäder och ser fram emot ett bra samarbete med HMB, säger Fredrik Elf, vd i Eskilstuna Kommunfastigheter.

HMB har också fått förtroendet att bygga bostadsrätter i natursköna Odlareskogen i Eskilstuna, här på uppdrag av HSB Sörmland. Brf Odlaren 1 omfattar totalt 59 lägenheter.

– Vi upplever ett ökande intresse för HMB från projektutvecklare och byggherrar i Eskilstunaområdet och ser fram emot fler samarbeten, säger Andreas Rydbo, vd för AF Gruppen Sverige, som är huvudägare i HMB Construction.

HMB Construction bygger i Stockholm, Mälardalen, Dalarna, Västmanland, Uppland och Gästrikland och har just nu 1 500 lägenheter i produktion. Bolagets omsättning 2018 var 1,3 miljarder SEK.