Stadsgårdens första etapp omfattar 63 arkitektritade bostadsrätter, med promenadavstånd till restauranger, butiker, naturen och havet. I kvarteret finns också tre så kallade town houses, radhus på två våningar som är integrerade i fastigheten.

- Efterfrågan på lägenheterna har varit god och vi är stolta och glada över att vara först ut i Västra Förstaden, säger Jonas Skingley, vd för AF Projektutveckling. Snart startar också försäljningen av grannlägenheterna i den andra etappen av Stadsgården.

AF Gruppen har tidigare utvecklat och byggt Glashuset i Halmstad, med en utformning som gjort succé bland Halmstadsborna.

Stadsgården har utvecklats i partnerskap mellan AF Gruppen och fastighetsutvecklarna Wood & Hill.

- Många har säkert sett att byggkranen redan är på plats i Stadsgården, säger Roger Persson, vd för AF Bygg Syd, som nu börjar bygga första etappen.

Västra Förstaden i Halmstad kommer att växa successivt under en femårsperiod till omkring 450 nya bostäder.

AF Gruppen har lång erfarenhet av bostadsutveckling och är en av Norges största bostadsutvecklare. AF Projektutveckling är dotterbolag i AF Gruppen Sverige och är koncernens svenska bolag för utveckling av bostäder och kommersiella fastigheter.