Rivningen av befintliga byggnader har redan påbörjats i en separat entreprenad. Efter att rivningen är avklarad kommer byggnaden att skalas ren ner till betongplattan och pelare. Därefter ska Strøm Gundersen starta bygget av kommunhuset

När bygget är klart kommer det bestå av 33 500 m2 BRA. Kommunhuset kommer efter ombyggnaden att ha en kapacitet på ca 1 300 aktivitetsbaserade arbetsplatser. Planlösningar och tekniska lösningar ska väljas som ger kommunen en attraktiv arbetsmiljö och en flexibel, yteffektiv, anpassningsbar och driftsvänlig byggnad under hyresperioden.

Kontraktet utförs som en samverkansentreprenad. Arbetena är indelade i 2 faser. Fas 1 är en projekteringsperiod med vidareutveckling av förprojektet. Fas 2 handlar om själva byggnadsarbetet. Kontraktet har ett värde av 800 miljoner NOK exkl. moms.

Fas 1 – Samverkan förprojekt, startar i maj 2020 och avslutas i oktober 2020.

Fas 2 – Samverkan genomförande, startar i oktober 2020 och avslutas i december 2022.

-          Kommunhuset är en viktig symbolbyggnad för Sandvika, eftersom det ställs höga krav på klimat och flexibilitet. Vi ser fram emot att samarbeta med Bærum Kommunale Pensjonskasse och deras byggledning från Insenti i vad som kommer att bli ett spännande och omfattande projekt, säger Morten Grongstad, koncernchef för AF Gruppen.