Uppdragsgivare är Clemenskvartalet Bolig/FBK AS, som ägs av Oslo S Utvikling AS och HAV Eiendom AS. Projektet ligger söder om Bispekilen, längs Kung Håkon 5s gata och vattenspegeln vid Middelalderparken, och är det första fältet som har startats av OSU i Bispevika Syd.

Avtalet är en samverkanstotalentreprenad och kontraktsvärdet beräknas till 420 MNOK exkl. moms. Bygget kommer att miljöcertifieras enligt BREEAM Very Good. Markförhållandena i denna del av staden är krävande, bland annat med hantering av arkeologi.

Arbetet omfattar projektering och utförande av grund- och betongarbeten för källare. Storleken på tomten är ca 8 500 m2. Clemenskvartalet kommer att omfatta cirka 270 lägenheter och näringsliv på våning 1 och 2. I detta avtal är det källare bestående av två underliggande källarvåningar som utförs. Arbetena startade 2019 och hittills har cirka 50 % av kontraktet slutförts. Arbetet beräknas vara klart i april 2021.

– Bispevika är ett spännande område för stadsutveckling, där vi har samarbetat med Oslo S Utvikling (OSU) i flera år i Bispevika Nord. Efter att ha slutfört bostadsprojektet Dronninglunden och nu med Vannkunsten under färdigställande, är vi glada över att kunna leverera nästa steg i Bispevika Syd i nära samarbete med Clemenskvartalet och OSU, säger Geir Flåta, koncerndirektör för AF Gruppen.