Intresset är stort för Halmstads nya, centrala stadsdel Västra Förstaden. I kvarteret Stadsgården bygger AF Gruppen för närvarande 63 arkitektritade bostadsrätter, med promenadavstånd till restauranger, butiker, naturen och havet. I kvarteret finns också tre så kallade town houses, radhus på två våningar som är integrerade i fastigheten.

Etapp två i kvarteret Stadsgården omfattar ytterligare 42 lägenheter, som börjar byggas under hösten, med planerad inflyttning sommaren 2022. AF Bygg Syd, som är i full gång med första etappen, får uppdraget att bygga även etapp två.

- Efterfrågan på lägenheterna har varit mycket god och vi är stolta och glada över att lägenheterna och läget tilltalar så många, säger Hans Östling, regionchef för AF Projektutveckling.

Stadsgården har utvecklats i partnerskap mellan AF Gruppen och fastighetsutvecklarna Wood & Hill. Svensk Fastighetsförmedling i Halmstad ansvarar för försäljningen.

Västra Förstaden i Halmstad kommer att växa successivt under en femårsperiod till omkring 450 nya bostäder.