Kvarteret Caramel ligger i den nya stadsdelen Godisfabriken som byggs på historisk mark i den östra delen av Gävle centrum. Här tillverkade Ahlgrens i närmare 100 år den berömda halstabletten Läkerol.

De 121 hyresrätterna i kvarteret Caramel fördelas på två huskroppar på mellan tre och sex våningar. Det lägre huset har karaktären av stadsradhus. I fastigheten finns också en affärsyta. Kvarteret projekteras enligt Miljöbyggnad Silver.

- Våra kunder uppskattar att vi kan bygga konkurrenskraftigt och med höga miljökrav, samtidigt som vi levererar bostäder med hög kvalitet, säger Krister Karlsson, vd för HMB Construction.

Byggstarten av Kvarteret Caramel planeras till årsskiftet 2021/22 med inflyttning under hösten/vintern 2023. Kontraktet är villkorat med att beställaren får statligt investeringsstöd.

Den nya stadsdelen Godisfabriken i Gävle får ett blandat boende med både hyres- och bostadsrätter, stadsradhus och studentlägenheter. I stadsdelen finns också butiker, restauranger, caféer och saluhall, som delvis byggs i de tidigare fabrikslokalerna.

HMB Construction är ett av Sveriges 30 största byggföretag med kontor i Falun, Gävle, Eskilstuna, Örebro, Västerås, Uppsala och Stockholm. HMB har 330 medarbetare och omsätter 1,4 miljarder SEK (2020).

HMB är en del av AF Gruppen Sverige, en av de snabbast växande byggkoncernerna på den svenska marknaden. Koncernen omfattar sex bolag med ca 800 medarbetare och en omsättning på 4 miljarder SEK.