Nya kvarter växer fram i Täby och Brf Roslagsporten är en del av dem. Genom hela byggprocessen kommer hållbara val att vara prioritet, från materialval till inredningsdetaljer. Projektet planeras att certifieras med milömärkningen Svanen, vilket understryker engagemanget för en miljövänlig livsstil. För att öka de gröna ytorna kommer flera av taken kläs med sedum och på några tak placeras även solceller.

"Vårt samarbete med OBOS Nya Hem ger oss möjlighet att kombinera vår omfattande expertis inom byggbranschen med deras starka åtagande att erbjuda högkvalitativa bostäder som är skonsamma mot miljön och tar hänsyn till kommande generationer." säger Krister Karlsson, VD HMB Construction AB

Byggandet av Roslagsporten förväntas börja vid årsskiftet 2023/2024, och inflyttning är planerad till hösten 2025.