Hopp til hovedinnhold
AF Gruppen

Elin, 32, blir ledare för det gul-lila bygglaget

Nervöst. Förväntansfullt. Jätteroligt!

- Jag är rätt feg egentligen, men när det kommer till jobbet är jag på, då tar jag utmaningarna. Tillsammans med teamet fixar jag det!

Elin Hasselgren ska leda 15 tjänstemän och ett trettiotal yrkesarbetare.

Det senaste året har Elin, vid sidan av jobbet som projektledare, skuggat nuvarande avdelningschefen Tommy Lövenvik för att få grepp om allt som ingår i rollen. Hon är redo.

Vad ser du mest fram emot?

- Att bygga ihop det här fantastiska laget ännu mer. Jag vill ta ut allt och maximera potentialen hos alla ledare och medarbetare.

Hur då?

-  Jag vill få med alla, engagera och informera och göra alla delaktiga. Jobba aktivt på att få hela avdelningen att känna att vi hör ihop. Ett bra sätt är att få alla att förstå varför vi gör det vi gör.

Välfungerande avdelning

Elin kommer att använda den första tiden till att landa och hitta rollen. En utmaning blir att inte springa på alla bollar utan fokusera på det som är viktigt och delegera det som ligger hos andra.

- Vi har en väl fungerande avdelning här i Dalarna. Jag behöver inte vända upp och ner på den, utan bidra med små justeringar som leder till ett ännu bättre resultat.

En projektstyrd organisation är som gjord för ständiga förbättringar. Man går in i ett projekt, gör så gott man kan, utvärderar och tar med det som är bra till nästa gång.

- Vi gör, avslutar, lär oss och går vidare. Och vi lämnar något för människor att använda under lång tid framöver. Det gör mig stolt.

Jaga in fler uppdrag

Elin är för närvarande projektchef för bygget av Paradisskolan, med förskola, grundskola F-5 och idrottshall i Borlänge, klart i höst, och en industrianläggning för Faluplast. Avdelningen i Falun bygger även två bostadsprojekt och en bilhall.

En viktig uppgift för Elin och hennes kollegor blir att jaga in fler uppdrag. I Dalarna finns behov av både bostäder och samhällsfastigheter. Nu börjar jobbet med att bygga och stärka kontaktnätet.

- Vi vill gärna hitta fler privata kunder och bidra med vår kunskap i tidiga skeden, och vi ska försöka bredda uppdragen till hela Dalarna.

Hoppet står även till förslaget att återinrätta Dalregementet i Falun, en etablering som föreslås ske senast 2022.

- Blir det av kommer det finnas massor att göra!

RÖSTER OM ELIN HASSELGREN

”Elin tyckte nog inte att AF:s delägarskap i HMB var den bästa idén som HMB:s ledning någonsin haft. När jag sedan träffade Elin fick jag intrycket av en djupt engagerad medarbetare som såg en framtid i HMB och som gärna ville ta ett större ansvar och ett ledarskap. Nu är hon där och det känns otroligt roligt att se det som vi talade om vid vårt första samtal i Falun 2018 bli verklighet. Elin kommer bli en fantastisk bra avdelningschef!”

Andreas Rydbo, vd AF Gruppen Sverige

”Första gången jag mötte Elin satt hon på andra sidan bordet som beställarens projektledare. Vi förhandlade ÄTOR och det var lite jobbigt att övertyga henne om att vi skulle ha betalt. Hon gjorde ett bra jobb och jag kände att jag ville ha henne på vår sida, så jag ringde upp henne. Det är ganska precis sju år sedan hon började på HMB och nu blir hon avdelningschef – häftigt!”

Tommy Lövenvik, avgående avdelningschef HMB Dalarna

Elin Hasselgren, 32, avdelningschef HMB Falun

Karriär: Bygglovshandläggare Söderhamns kommun, bygg- och projektledare Grontmij, projektledare HMB

Styrkor: Rejält engagerad, driven, tar tag i saker, bra på att få med alla på samma tåg

Mål: Att se till organisationens bästa samtidigt som alla ska få plats och må bra

Familj: Två barn, 2 och 4,5 år

Gillar: Greja hemma i huset och på tomten, vara i skogen, åka längdskidor

Elin presenterar Strategi 20214