Hopp til hovedinnhold
AF Bygg Hotell Victor

Nya Tillfället, Göteborg

På uppdrag av Göteborgs Stad bygger AF Bygg Göteborg ett nytt akutboende för hemlösa i Högsbo.

Projektstatus

   Sep 2016
   Feb 2018

   Inflyttning i mars 2018

   Boendet Nya Tillfället ersätter boendet Tillfället, som rivs för att ge plats åt Västlänken. Nu i mars är det inflyttning i de 90 nya lägenheterna. Boendet ska ge brukare möjlighet att samla kraft, få hjälp och bygga förutsättningar att ta steget till ett eget boende.

    AF Gruppen

    Victor Hasselblads gata 41, Västra Frölunda

    Entreprenad i nära dialog

    Projektet utförs i en totalentreprenad och vi skräddarsyr fastigheten efter uppsatta behov. De 3 500 kvm byggs med målet att vara ett tåligt och lättskött boende, både invändigt och utvändigt.

    Vi har fokuserat på att skapa en trivsam och inbjudande byggnad och kringmiljö med integrerad säkerhet för boende, personal och omgivning. Och vi har hela tiden hållit en nära dialog med beställaren.

    Rum, mat och samvaro

    Boendet har utformats likt ett hotell på fem boendeavdelningar, två våningsplan med en lummig innergård, gym, konferensrum, och utrymme för gemensam samvaro. Varje rum har plats för säng och förvaring samt egen toalett och dusch. Boendet kommer ha egen matsal, restaurang Hjärtat, med stora glaspartier för ett naturligt ljusinsläpp samt kontor, pausrum, omklädningsrum och vaktmästeri. I aktivitetsrummet finns planer på att erbjuda träningsklasser i t ex yoga.

    Projektinfo

    Projekttyp: Företagsbyggnader
    Kund: Lokalförvaltningen Göteborgs Stad
    Entreprenadform: Totalentreprenad
    Entreprenör: