Hopp til hovedinnhold
Skeppsbron från ovan

Skeppsbron

AF Projektutveckling har tilldelats en byggrätt vid Skeppsbron, som ska bli göteborgarnas nya mötesplats vid älven. Anmäl gärna ditt intresse i formuläret längst ner på sidan.

Projektstatus

   Nov 2020
   Dec 2026

   Om projektet

   Under våren 2017 begärde Göteborgs stad via bolaget Älvstranden Utveckling in anbud och lösningsförslag avseende byggrätter för bostäder på Skeppsbroområdet. Skeppsbron är en del av den kittlande visionen om en ny stad vid och kring hamnen och Göta älv i centrala Göteborg. Drygt 30 förslag inkom och som en av fyra bostadsutvecklare valdes AF Projektutveckling att uppföra ett drygt hundratal bostadsrätter på en av de mest attraktiva platserna i Göteborg. Förslaget gjordes i samarbete med Okidoki Arkitekter och bygggemenskapen Älvarum. Skeppsbron ska bli göteborgarnas nya mötesplats vid älven med bostäder, butiker, restauranger och kontor. Här finns redan den stora knutpunkten Stenpiren där båtar, bussar och spårvagnar möts.

   • 12000

    kvm BTA, eller ca 125 lgh

   AF Gruppen

   Stora Badhusgatan, Göteborg

   Ett kvarter som välkomnar alla

   Skeppsbron är en unik plats med potential att bli Göteborgs nya mittpunkt. Målen för utvecklingen av Älvstaden - de centrala områdena runt Göta älv - är att stärka kärnan, möta vattnet och knyta samman staden och människor över älven.

   AF Projektutveckling tar sig an ett helt kvarter på Skeppsbron, tillsammans med Okidoki Arkitekter och en byggemenskap. Ett kvarter med olika aktörer ger en stadsmässighet och äkta variation på fastighetsnivå, vilket krävs för att få en levande stad. Attraktiva kvarter, med blandade funktioner, som lever under de flesta av dygnets timmar skapar i sig själva en naturlig koppling över älven.

   AF Projektutveckling har tilldelats byggrätt B, vilket omfattar ca 12 400 kvm BTA, motsvarande 125 lägenheter.

   AFs kvarter på Skeppsbron får namnet Gjuteriet, som en hyllning till entreprenören Alexander Keiller som invandrade till Göteborg 1825 för att sköta familjens affärer i Sverige. Keiller lät bygga en större verkstad med ett gjuteri på platsen för de nya bostäderna. Verkstaden överläts senare till det företag som blev varvs- och industrikoncernen Götaverken.

   • Byggratt B
   • Illustrationsbild av Kanzoi Arkitekter

   Intresseanmälan

   Jag är intresserad av

   Projektinfo

   Projekttyp: Projektutveckling
   Affärsenhet: AF Projektutveckling
   Arkitekt: Okidoki Arkitekter