Projektet omfattar 19 km ny fyrfilig motorväg med hastighetsbegränsning på 110 km/h från Kristiansand vest – Mandal øst. Arbetena omfattar flera tunnlar, inklusive Søgnetunneln på 4 km, och ett stort antal broar, inklusive Trysfjordbrua på 520 meter. AF har Norconsult som rådgivare och Kruse Smith Entreprenør som underentreprenör. Planerad byggstart är november 2018 med färdigställande i oktober 2022.

Kontraktet har ett värde på cirka 4 700 MNOK exklusive moms.

          

AF Gruppen är mycket nöjd med att ha förnyat förtroende från Nye Veier för att bygga trafiksäker motorväg med hög samhällsnytta i södra Norge. Detta är det största enskilda kontraktet i AF:s historia, och det ger oss goda möjligheter att vidareutveckla den kompetens som byggts upp tillsammans med kunder och partner genom projektet E18 TvedestrandArendal, säger Morten Grongstad, koncernchef för AF Gruppen.