Munktellstaden ligger centralt vid Eskilstunaån och präglas av vackra industrihistoriska miljöer. Här finns idag arenor för sport, scenkonst, upplevelser och kunskap. Stadsdelen kompletteras nu med totalt 400 nya bostäder.

Uppdraget till HMB är att bygga 65 bostäder med underliggande garage, alldeles intill Eskilstunas arena för idrott, konserter och mässor. Bostäderna planeras stå färdiga för inflyttning hösten 2021. Uppdraget genomförs som en totalentreprenad.

Eskilstuna kommunfastigheter och HMB har samarbetat i ett flertal tidigare bostadsprojekt och tillsammans har bolagen även byggt och renoverat äldreboenden och skolor.

- Eskilstuna är en av de snabbast växande kommunerna i landet. Vi är stolta över att få förnyat förtroende och få bidra till att skapa attraktiva och levande miljöer i staden, säger Andreas Rydbo, vd i AF Gruppen Sverige.

HMB Construction bygger i Stockholm, Mälardalen, Dalarna, Västmanland, Uppland och Gästrikland och har just nu 1 500 lägenheter i produktion. Bolagets omsättning 2018 var 1,3 miljarder SEK.