Kontraktssumman är 126 MSEK, exklusive moms, och uppdraget genomförs som en totalentreprenad. Kontraktet gäller med förbehåll för att hälften av bostäderna säljs.

De 67 bostäderna i Brf Bolinder uppförs i Norra Munktellstaden vid Eskilstunaån, som tidigare var Eskilstunas största industriområde. Idag är Munktellstaden en modern stadsdel med nya bostäder, sportanläggningar och kulturupplevelser.

- Vi ser fram emot samarbetet med HMB för byggandet av den andra etappen av de attraktiva bostäder som vi bygger i Norra Munktellstaden, säger Malin Svensson, VD OBOS Kärnhem.

Brf Bolinder omfattar 7 500 BTA i fyra våningar med ett femte indraget vindsplan. Kvarteret, som är den andra etappen av fyra, får vackert rödgrå tegelfasader med tydlig koppling till de historiska industribyggnaderna.

- HMB är väl förtroget med området efter ett nyligen avslutat bostadsprojekt och tillsammans med OBOS ser vi fram emot att bygga ytterligare bostäder för ett växande Eskilstuna, säger Krister Karlsson, vd för HMB Construction.

Byggstarten av Brf Bolinder planeras till våren 2022 efter beviljat startbesked från Eskilstuna kommun och uppdragsgivarens beslut om byggstart.

Inflyttningen planeras till andra kvartalet 2024.